Spännande workshops med de bästa
svenska och internationella lärarna

Spännande workshops med de bästa lärarna!

Anmäl på länken nedan

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

After Work – Cuban Edition med Maria

Bästa avslutningen på veckan! En after work med 2 timmars Kubansk workshop som avslutas med en video shoot. Målet är att ha fantastiskt roligt och utveckla vår kubanska styling genom att utmana oss att göra en dansvideo! Vi lär oss en koreografi i solodans med element av lekfull kubansk salsa, elegant Son och kraftfull Columbia, perfekt för både kvinnor som män. (Observera att man kan vara med på workshopen och inte videon om man verkligen inte vill filma).

LITE OM MARIA: Maria har dansat salsa i flera år och föll direkt för den kubanska stilen, så pass till den grad att hon flyttade till Kuba för att insupa hela kulturen och anordnar dansresor dit med Mangonas Travelling. Hon har en speciell passion för den afrokubanska rumban och trummorna. Dans är glädje och samhörighet, och den energin vill hon förmedla under sina klasser så att alla känner sig sedda, kan utvecklas och utmanas. Hon strävar efter att inspirera med alla olika rötter och influenser inom den kubanska danskulturen.

LITE OM NIVÅN: En grund i salsan krävs, i övrigt behöver inga särskilda förkunskaper för att delta. Vissa moment och steg är svårare än andra, men vi bryter ner tekniken under klassen, det klarar du! Anta utmaningen och ha en rolig eftermiddag tillsammans med oss!

KLÄDSEL & SKOR: Till videon önskar jag så färgglatt som möjligt! Casual kläder, du kan filma i det kläder du tränade i, försök bara hitta så många färger och mönster som du kan. Där skor gäller sneakers, alltså inga klackar. Vid funderingar – fråga Maria!

“Att dansa salsa är så roligt! På den här dansskolan känner man sig så välkommen och det finns ingen prestige i tidigare danskunskap utan man kan komma som man är och jobba utifrån sin egen nivå”

Victoria Asph (gått på salsakurs i Stockholm under flera år)

Anmäl på länken nedan

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Lite om Bachata

Bachata är en sensuell pardans och musikform med ursprung i Dominikanska republiken. En dans där man både kan dansa tätt intill med någon man tycker om eller virvla runt med en ny bekantskap på dansgolvet. Den delas ofta upp i två olika stilar, Bachata Sensual och Bachata Dominicana. Vi lär ut en härlig ”fusion” av båda stilarna.

Lite om Salsa

Salsa är en mycket energisk, medryckande, sensuell och rolig pardans med många varianter av steg, snurrar och stilar. Musiken är rik på rytmer, improvisation och energi och är en fantastisk källa till att släppa loss och ha roligt! Salsan finns i flera olika stilar och många dansare blandar de olika stilarna.

“Att gå på salsakurs är en perfekt kombination av bra, skonsam träning för hela kroppen och gemenskap eftersom man lätt får nya vänner på dansskolan i Stockholm”

Susie Häggqvist
huvudtränare salsakurser

… Och så här säger forskningen:

Foto: Ardian Lumi

Dans förbättrar hälsan och minnet

Det är nyttigt att dansa, både för kroppen och knoppen. Hanna Poikonen, forskare inom neurologi vid Helsingfors universitet, har skrivit en avhandling som visar att dansandet är positivt för fysiken och den mentala hälsan.

Läs hela artikeln på SVT här »

Foto: Allef Vinicius

Dansa dig frisk

Dansen når vårt medvetande på ett djupare plan än vad orden förmår. Eva Bojner Horwitz har forskat om dans i tjugo år och beskriver hur dansen på olika sätt kan bidra till ökad empati och livskvalitet. Den kan också påverka inlärning och minska smärta.

Läs hela artikeln på Forskning & Framsteg här »

Om Sinclairs Sabor Latino Dance Academy

Vi erbjuder kvalitativ undervisning i salsa, bachata och andra latinamerikanska danser i form av flexibelklasser, workshops, privatlektioner och mer! Utöver undervisning erbjuder vi även olika typer av dansarrangemang och dansshower både i grupp, par och solouppträdande och som passar alla typer av events, stora som små!

Vi som grundat Sinclairs Sabor Latino Dance Academy har många års erfarenhet som dansare, instruktörer samt koreografer och undervisar med god pedagogik och positiv energi! Stor vikt läggs vid att alla ska känna sig välkomna och på att förmedla essensen av “sabor latino”, dvs ha en latinamerikansk känsla i allt vi gör!