Våra instruktörer

Susie Häggqvist

Susie är född och uppvuxen i Västernorrland. Hennes danskarriär började på de norrländska dansbanorna med den svenska pardansen bugg, som hon sedan tävlade i under flera år. När hon av nyfikenhet testade den mer exotiska dansen salsa lade hon strax därefter buggskorna på hyllan för att satsa helt på sin nya danspassion! Idag nästan 20 år senare har Susie en gedigen erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och behärskar alla olika typer av latinamerikansk dans såsom salsa (Cubana, On1, On2/Mambo, Colombiansk salsa), Chachacha och Bachata. Hennes dansstil kännetecknas av hennes musikalitet och improvisationsförmåga. Som instruktör är hon lika mån om att få tekniken att sitta som att hitta ett “flow” i dansen. Hon är också ägare och var med och startade Sabor Latino Dance Academy.  Susie undervisar i salsa, bachata, lady styling samt shines & body movement.

Felix Leonard Brinck

Felix har dansat salsa i flera år och han behärskar alla stilar i genren, vilket gör honom till en komplett salsadansare och en uppskattad instruktör på Sabor Latino Dance Academy. Han är lika passionerad för kubansk timba, guaguanco och afro som för crossbody salsa, i synnerhet salsa on2 (New York-style). Sedan han började dansa i gruppen Sabor Latino Saoco år 2015, har han hunnit med att både tävla och stå på scen i Sverige och internationellt. Senare blev han även medlem i Sabor Latino Melaza, som vann VM-guld i salsa pro-am teams i december 2018. Han har även tävlat som solist på VM, med  topplaceringar som resultat. Felix undervisar under december 2019 i salsa forsättning/medel och salsa crossbody medel/avancerad.

Faith Ngabo

Faith har sina dansrötter inom främst afrofusion, street och Dancehall, vilka är de stilar som hon grundat sin danskarriär på. Hon har dansat i Sabor latino Melao (showgrupp) och undervisar i salsa, bachata och kizomba i solodans men även som följare/förare i par.
Faith har genomgått Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare.

Alexander Cepero Campo

Alexander är född och uppvuxen i Havanna på Kuba. I Havanna arbetade Alexander heltid som danslärare vid olika skolor och undervisade i kubansk salsa, både par- och soloklasser.
Alexander tycker att det är viktigt att eleverna lär sig något nytt under varje klass men samtidigt har väldigt roligt. För Alexander är dansen livet, dansen förmedlar kärlek och är ett konstnärligt uttrycksätt. Genom sin dansundervisning delar han med sig av den kubanska kulturen och hans mål är att alla elever känner sig fysiskt- och mentalt starkare efter varje klass tack vare dansglädjen de delat tillsammans.

Sarah Hamzei

Sarah undervisar i Salsa och behärskar flera av de olika stilarna inom salsan. Hon har dansat Salsa i över 10 år och tagit klasser över hela världen. Hon har även erfarenhet av tävlingsdans. Förutom salsa har hon tränat både andra latinamerikanska stilar men också klassiska danser.

Maria Forsgren

Maria har dansat salsa i flera år och föll direkt för den kubanska stilen, så pass till den grad att hon flyttade till Kuba för att insupa hela kulturen. Hon har en speciell passion för den afrokubanska rumban och trummorna.
Dans är glädje och samhörighet, och den energin vill hon förmedla under sina klasser så att alla känner sig sedda, kan utvecklas och utmanas. Hon strävar efter att inspirera med alla olika rötter och influenser inom den kubanska danskulturen.
Maria undervisar i Salsa Cubana och Cuban Lady styling.