Våra instruktörer

Susie Häggqvist

Susie Häggqvist har många års erfarenhet av att undervisa, uppträda och tävla i dans världen runt. Hon har fina tävlingsmeriter både individuellt, i par, i grupp och som koreograf från tävlingar som SM, Mega Dance Wknd, World Latin Dance Cup, World Salsa Summit med flera och har medverkat på TV-program som TV4 Nyhetsmorgon, Talang & Sommarkrysset. Idag driver hon Sinclairs Sabor Latino Dance Academy i samma lokal som systerskolan Sinclairs i Solna.

Felix Leonard Brinck

Felix har dansat salsa i flera år och han behärskar alla stilar i genren, vilket gör honom till en komplett salsadansare och en uppskattad instruktör på Sabor Latino Dance Academy. Han är lika passionerad för kubansk timba, guaguanco och afro som för crossbody salsa, i synnerhet salsa on2 (New York-style). Sedan han började dansa i gruppen Sabor Latino Saoco år 2015, har han hunnit med att både tävla och stå på scen i Sverige och internationellt. Senare blev han även medlem i Sabor Latino Melaza, som vann VM-guld i salsa pro-am teams i december 2018. Han har även tävlat som solist på VM, med  topplaceringar som resultat. Felix undervisar under december 2019 i salsa forsättning/medel och salsa crossbody medel/avancerad.

Faith Ngabo Blissander

Även om hon har sina dansrötter inom främst afro fusion, street och dancehall, har Faith de senaste åren med stor framgång tagit sig an pardans, i synnerhet salsa, bachata och kizomba. På Sinclairs Sabor Latino är hon en uppskattad instruktör och undervisar både i pardans och solodans. I sin undervisning lägger hon stort fokus på teknik, både när det kommer till att föra/följa i pardans såväl som rytmik och body movement i solodans. Pedagogiskt och med stort tålamod, tar hon sina elever igenom såväl grundsteg som avancerade dansturer, alltid med karisma och engagemang!
Faith har genomgått Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare.

Alexander Cepero Campo

Alexander är född och uppvuxen i Havanna på Kuba. I Havanna arbetade Alexander heltid som danslärare vid olika skolor och undervisade i kubansk salsa, både par- och soloklasser.
Alexander tycker att det är viktigt att eleverna lär sig något nytt under varje klass men samtidigt har väldigt roligt. För Alexander är dansen livet, dansen förmedlar kärlek och är ett konstnärligt uttrycksätt. Genom sin dansundervisning delar han med sig av den kubanska kulturen och hans mål är att alla elever känner sig fysiskt- och mentalt starkare efter varje klass tack vare dansglädjen de delat tillsammans.

Sarah Hamzei

Sarah undervisar i Salsa och behärskar flera av de olika stilarna inom salsan. Hon har dansat Salsa i över 10 år och tagit klasser över hela världen. Hon har även erfarenhet av tävlingsdans. Förutom salsa har hon tränat både andra latinamerikanska stilar men också klassiska danser.

Angel Zama Fernández

Angel är född och uppvuxen i Havanna på Kuba. Musiken och dansen har alltid varit en del av hans liv och han dansar gärna till all dansbar musik! Han började att undervisa i dans när hans intresse för pedagogik sammanstrålade med hans attraktion till musiken och dansen och innan han flyttade till Sverige jobbade han som instruktör på dansskolan Casa del Son och på dansfestivalen Ritmo Cuba i Havanna. Angels influenser är den traditionella kubanska musiken och dansant latinamerikansk populärmusik. Han har studerat för bland andra Roly Maden och Alberto Valdés.
Han tycker att det bästa med att undervisa är att han får dela med sig av sin energi och sin kubanska själ till andra, och hans främsta mål är att hans elever känner sig levande och har roligt! Tillsammans med Angel får du möjlighet att komma närmare den kubanska kulturen genom dansen!

Maria Forsgren

Maria har dansat salsa i flera år och föll direkt för den kubanska stilen, så pass till den grad att hon flyttade till Kuba för att insupa hela kulturen. Hon har en speciell passion för den afrokubanska rumban och trummorna.
Dans är glädje och samhörighet, och den energin vill hon förmedla under sina klasser så att alla känner sig sedda, kan utvecklas och utmanas. Hon strävar efter att inspirera med alla olika rötter och influenser inom den kubanska danskulturen.
Maria undervisar i Salsa Cubana och Cuban Lady styling.

Diasmanin Silva Semanat

Diasmanin är född och uppvuxen på Kuba i en familj av dansare och musiker och hon började själv utbilda sig till dansare vid 9-års ålder. Sedan många år är hon är en av Nordens mest uppskattade dansare och instruktörer och med sin passion, pedagogik och engagemang i sina elevers lärandeprocess, blir hennes klasser snart ett måste för såväl nybörjare som mer erfarna dansare!

Nathali Castillo

Nathali kommer ursprungligen från Colombia och har många års erfarenhet av att undervisa och koreografera dans. Hon undervisar både barn, ungdomar och vuxna. Nathalis specialitet är att undervisa Jazz, Hiphop och Latinamerikansk dans.
”På mina klasser är det viktiga att man har roligt och trivs, samtidigt som man lär sig nya koreografier och steg”